Lični razvoj u pozitivnom smjeru

 

Danas ne bih bila ovdje da nisam imala pomoć koučeva, spiritualnih pomagača, učitelja, knjiga, učenja i ličnog razvoja dugi niz godina, Zahvalna sam svima koji su mi tokom godina rada na sebi bili svjetlo i podrška i koji su svojim znanjima i ljubavlju iscjeljivali i pomagali mi da se oslobodim onoga što mi više ne služi. Dugo sam mislila...

Ključ dobrog raspoloženja i sreće je biti prisutan u trenutku, ovome u kojem ste sada i sagledati pozitivnu stranu. Zapamtite da prošlost ne možete promijeniti i da će ovaj trenutak uskoro postati prošlost, Zato ga iskoristite maksimalno i u njemu uživajte. Za sreću nije potrebno puno, već samo trebate malo promijeniti način na koji razmišljate.

Prestanite se bojati trenutaka i dana kada ste loše. Loši osjećaji su samo posljedica nekog vašeg obrasca. Obrazac se pokreće u vama. Pokreće ga neki vanjski događaj, neki okidač. Okidači iz vanjskog svijeta pokreću vaše obrasce, vaše osjećaje. Vi niste vaši obrasci, ni vaši loši osjećaji, ni vaše negativne reakcije. To su samo obrasci.