NLP coaching

NLP coaching pomaže pojedincima ili organizacijama da se brže razviju i budu uspješniji. Osmišljava se prema individualnim potrebama klijenta i usmjerava se na ciljeve koje bira klijent. 

Individualni NLP trening uključuje primjenu NLP 

tehnika za rješavanje problema prema želji .

Neka područja primjene coachinga: 

  • poslovni odnosi
  • profesionalna orijentacija
  • motivacija, učenje, dobro postavljanje ciljeva
  • bračni odnosi, ljubavne veze, obiteljske veze...
  • roditeljstvo, odnosi s djecom, odnosi s roditeljima...
  • stres
  • osjećaji ljutnje, tuge, straha, krivnje...
  • alergije, glavobolje...

Šta je NLP coaching? 

NLP coaching je umjetnost stvaranja razgovorom konteksta koji omogućuje prirodni tok promjene.

NLP coaching je profesionalni, povjerljivi odnos između dvoje ljudi, u nekim slučajevima i dva partnera , ili odnos firma-direktor-radnici ( u poslovnom ) koji se temelji na otvorenosti, iskrenosti i integritetu, a namjera mu je pomoći klijentu da, na temelju vlastitih vrijednosti, ciljeva i ishoda, živi kongruentno i ispunjeno. - John Overdurf and Julie Silverthorn, Neuro-Energetics.

Profesionalan NLP coaching je interaktivni odnos koji je usredotočen na klijenta i u kojem je klijent aktivni sudionik i poduzima akcije za ostvarenje svojih vizija, ciljeva i želja.

Coaching koristi istraživanje i osobna otkrića za izgradnju klijentove osvještenosti i odgovornosti, i klijentu daje strukturu, podršku i povratnu informaciju.

Razlike između NLP coachinga, terapije i savjetovanja 

NLP coaching - odnos jednakih, partnerstvo, u kojem se izravno postavljanje pitanja koristi za usmjeravanje i kretanje klijenta prema njegovim ciljevima, željama i ishodima.

Terapija - odnos u kojem je terapeut odgovoran za dijagnosticiranje simptoma ili problema. Terapeut pomaže klijentu da riješi probleme orijentirane prema prošlosti.

Savjetovanje - odnos u kojem je stručnjak angažiran kako bi savjetovao ili podijelio svoje iskustvo.

kRatki video da se otprilike upoznate kako coaching funkcioniše