Ruža tehnika- štit od negativne energije

Kadkad je nemoguće izbjeći negativne ljude koji nam crpe negativnu energiju- ovom jednostavnom tehnikom možemo se zaštititi od energetskih vampira iz svoje okoline.

Zarazna pozitivnost

Nakon boravka u društvu nekih ljudi osjećamo se smlavljeno i iscrpljeno. Najbolje je kada takve ljude možemo jednostavno izbjegavati, ali katkad su oni dio naše radne okoline ili obitelji pa to nije moguće.

Najbolji lijek je prevencija, kaže britanski psiholog Steven Aitchison, i dodaje kako njegovo iskustvo pokazuje da kad se takve osobe pokuša "zaraziti" pozitivnošću, redovito dogodi jedna od ove dvije stvari: ili se povuku i udalje od nas ili barem malo promijene dispoziciju u pozitivnom smjeru.

Snaga ruže

Ako prevencija ljubaznošću ne uspije i osoba je nepopravljivo negativna, kao jedan od načina zaštite Aitchison preporučuje tehniku ruže.

Nađete li se u prostoriji s nekim tko vas energetski iscrpljuje svojom negativnošću, zamislite kako između vas dvoje držite ružu, svejedno koje boje. Ružu - kao simbol svekolike ljubavi, ali i znak opraštanja te mirenja s vlastitim osjećajima koje u vama izaziva ta osoba - možete u mislima pružiti toj osobi ili jednostavno držati između vas kao štit od negativne energije.

To je vrlo jednostavna, ali moćna tehnika, ističe Aitchison, koja pomaže i kada niste u istoj prostoriji s nekim, a ta osoba u vama izaziva negativne misli.